Blogghits! Beste velprøvde, hjemmelagde ansiktstonere [DIY]

Blogghits! Beste velprøvde, hjemmelagde ansiktstonere [DIY]

Da hele verden sluttet å bruke hudtonere (som er forbundet med at de første rensevannene kom), gikk skjønnhetsbloggere til handling for å forsvare tonere, og bevise at de er uvanlig viktige innen hudpleie og rett og slett… uerstattelige. Du kan lage tonere som gir enestående hudfordeler selv. Vil du sjekke ut hva skjønnhetsbloggsfæren bruker til hudtoning? Her er noen velprøvde, hjemmelagde tonere for forskjellige hudtyper.

Hjemmelagde ansiktstonere – fordeler

En ansiktstoner er et uerstattelig element i daglig hudpleie. Bloggere beviser at mange hudproblemer og alle typer dysfunksjoner i huden kan oppstå ved ikke å bruke toner. En ansiktstoner roer ned huden etter sminkefjerning og rensing, lindrer, balanserer pH-verdien, mykgjør epidermis og forbereden huden på de neste hudbehandlingene. Den er i stand til å regulere talgkjertlenes arbeid, krymper porene i huden, samler de siste gjenværende urenhetene, gjør ansiktet glødende, kontrollerer talgutskillelsen, gir næring, mykgjør og forhindrer inflammasjon… listen virker endeløs. Valg av riktig toner som matcher hudtypen er nøkkelen for suksess.

DIY – hjemmelaget kamilletoner for fet & kombinasjonshud

 • et glass destillert vann;
 • to teskjeer tørket kamille.

La blandingen koke opp; når den kjøler seg litt ned (rundt 80 grader) heller du vannet over kamillen og lar den være under lokk i rundt 20-30 minutter. Sil urtene, hell blandingen i en flaske og når den kjøles ned tørker du over ansiktshuden med den. En kamilletoner lindrer irritert hud, kurerer milde aknelesjoner, regulerer talgkjertlenes arbeid og lysner ansiktet.

DIY – hjemmelaget laurbærbladtoner for akneutsatt hud

 • noen laurbærblad (4-5);
 • et glass destillert vann.

Legg bladene i et glass og hell over varmt, destillert vann. Ta bladene ut og la vannet kjøle seg ned. En laurbærbladtoner kan tørke ut huden noe og gi en stram følelse – så hvis huden lett blir tørr eller irritert bør du ikke bruke den hver dag; hver andre eller tredje dag er nok. Du kan gjerne bruke toneren topisk ved å påføre den bare på aknelesjoner. For en mildere versjon kan du bruke færre laurbærblader.

DIY – hjemmelaget toner av grønn te for akneutsatt hud

 • en spiseskje organisk grønn te,
 • 100 ml vann

Kok vannet og sett det til siden for å kjøle seg ned (rundt 80 Celsius-grader er optimalt). Sil tebladene og hold væsken i kjøleskapet – etter en uke må du lage en ny toner med friske blader.

DIY – hjemmelaget ristoner for tørr hud

 • 100 gram organisk ris,
 • et glass varmt vann.

Hell kokt vann over risen og sett den til side i noen timer (helst hele natten) – dekk den først til med gasbind eller bomullsklede. Husk å blande risinfusjonen før du legger deg og etter at du har stått opp. Denne milde toneren kan bare brukes i rundt tre dager. Etter dette må du lage en til. Den mykgjør huden, gir den næring og revitaliserer den.

DIY – hjemmelaget persilletoner for aldrende hud

 • et knippe fersk persille,
 • et glass kaldt vann.

Hakk persillen så fint du kan. Hell kaldt vann over, dekk med et klede og sett til side i noen timer. Så siler du den i et dørslag med små hull og heller overi flaske. En slik hjemmelaget toner er en rik kilde til vitaminer og verdifulle mineraler. Den har fuktighetsgivende, lindrende, revitaliserende og antialdrende kraft.

DIY – hjemmelaget epletoner for voksen hud

 • et skrellet eple,
 • to spiseskjeer rose- eller trollhasselhydrosol.

Del et eple i små biter, legg dem i en liten kasserolle, hell over et glass vann og la det koke opp. Kjøl ned blandingen, sil av og berik med hydrosoler (trollhasselhydrosol for aldrende og fet hud, rosehydrosol for sunken og tørr hud).