De vanligste mascaratabbene. Gjør du dem også?

De vanligste mascaratabbene. Gjør du dem også?

Mascara er nesten enhver kvinnes beste venn, og det er en god grunn til det, for selv ikke den beste øyensminke vil være på sitt beste uten vakre vipper. Fordi vi bruker mascara nesten hver dag er vi overbevist om at vi ikke kan gjøre noen tabber når vi bruker den. Ingenting er mer feil enn det. De fleste av oss gjør ubevisst i hvert fall noen av de vanligste mascaratabbene. Gjør du dem også?

Pumpe med mascarakosten

Noen ganger må vi få med oss litt mer mascara med kosten selv om det ikke egentlig er så mye igjen av den, og vi prøver å få det ut fra innerveggene med rytmisk bevegelse opp og ned. Dette er en tabbe som kan gjøre at vi mister mascara. Ved å pumpe med mascaraens håndtak pumper vi inn unødvendig luft som gjør at den tørker mye raskere. Begrens bevegelsen til det minimale.

Bruke mascara for lenge

Som ethvert annet skjønnhetsprodukt har mascara en utløpsdato. Mascaraens formel, pakningsinformasjon og bruksbegrensning begrenser vanlig bruk ti tre måneder – etter så lang tid bør vi erstatte den. Hvor mange ganger bruker vi mascaraen vår i mange måneder, til den er nesten tom, bare fordi vi ikke vil bruke mer penger?

Ikke rense kosten

Det kan virke rart, men uten tvil har den påvirkning på kvaliteten. Mascarakosten bør vaskes (akkurat som vi vasker sminkekoster). Du trenger ikke å gjøre det etter hver bruk, men du bør definitivt vaske og tørke den nå og da. På denne måten kan du unngå tørre klumper som får vippene til å klistre seg sammen.

Ikke bruke vippetang

Du kan hoppe over dette hvis du har naturlig bøyde vipper, men vi vet alle at det ikke finnes mange av dere. De fleste av oss har rette vipper, og i dette tilfellet kan selv ikke den beste mascara hjelpe deg. Før hver påføring bør du bruke vippetang, og først da får du effekten du ønsker.

Feil påføringsteknikk

Du tror kanskje det ikke er noe vanskelig å påføre mascara på vippene, og du tar feil. Når du legger mascara på vippene bør du bruke en lett sikksakk-bevegelse – fra vippebasen utover mot tuppene, mens du beveger kosten fra den ene til den andre siden. Bare slik kan du spre mascaraen effektivt.

Legge på for mange lag

Dette punktet er på en måte sammenbundet med det forrige om feil påføringsteknikk. Ofte legger vi på for mange lag på vippene, og tenker at vi fremhever effekten for hvert lag. Denne tabben leder til sammenklistrede vipper og en kråketær-effekt.