Sminketrender vår – sommer 2016

Sminketrender vår – sommer 2016

I vår- og sommersesongen 2016 er hovedtrekket… mangel på perfeksjon. Det er særlig merkbart innen øyensminke og bruk av eyeliner eller øyenskygge. Den klassiske rette linjen på øyelokkene er sakte på vei ut. Denne plassen blir tatt over av en tykk, ujevn og ekstravagant linje i forksjellige farger. Det er svært moteriktig med flekker og prikker i ytre øyekrok og på øyelokkene. Uttrykksfulle linjer kan tegnes rett under brynbuen og i globallinjen.

2016 vil domineres av matte lepper. Vi kan glemme alt om glansfulle eller skimrende flak og partikler i leppestift. Den siste trenden er lepper uten glans, men malt med leppestift i intense farger. Vi kan forvente et stort comeback fra den såkalte ombre-effekten på leppene. Dette året domineres av rødt, burgunder, blått og gull. Disse vil passe perfekt med den subtile øyensminken og den såkalte «no make-up».

En annen skjønnhetsnyhet i vår- og sommersesongen er svært lange vipper. Og det handler ikke bare om enkeltvipper eller striper med falske vipper. Vi kan tegne øyenvipper med eyeliner eller svart blyant. Dette lar oss skape alle mulige former og størrelser på de nye vippene. Bestemmer vi oss for lange, svarte og interessante vipper må resten av sminken tones ned.

Svarte vipper ser flott ut sammen med den neste store trenden for 2016, som er svart øyenskygge. Den kan påføres på øyelokket eller over globallinjen, eller som store flekker. Blandet over øyelokket gir en sterk sminke, perfekt for dristige jenter. Videre kommer vi til å utføre øyensminke i Bollywood- eller rock’n’roll-stil. En vill look kan mykes opp med brokadepigment påført indre øyekrok.

Vår og sommer er en tid for intense og saftige farger. Det samme gjelder sminke. I 2016 er det mest moteriktige flerfarget øyensminke; blå, celadon og rosa nyanser regjerer. Utseendet bør minne om friskhet, energi, moro og vårens klima. Men igjen er denne sminken heller beregnet på modige jenter.

En av de mer interessante sminketrendene er brokade på øyelokket. Med eyeliner eller øyenskygge kan vi skape en fargerik og trendy look. Brokade bør påføres hele øyelokket og over øyelokket, langs vippekanten eller i en av øyekrokene. Bestemmer vi oss for å kjøpe et slikt produkt bør vi også utstyre oss med en god sminkefjerner, som fjerner alle de små partiklene.