Avskallende neglebånd – hvordan bli kvitt dette problemet for godt?

Avskallende neglebånd – hvordan bli kvitt dette problemet for godt?

Dessverre er dette et veldig vanlig problem som påvirker mange kvinner – neglebåndene skaller av og gjør vondt hver gang du berører dem. Hvis du noensinne har vært nødt til å ta på tights med sprukne neglebånd vet du godt hvor vondt det kan være. Sjekk hvordan du unngår avskallende neglebånd og blir kvitt dem for godt.

Avskallende neglebånd – hvorfor skjer det?

Kvinner hopper ofte over denne delen av håndpleie. Den vanligste tabben er å tenke at kjøp av «hånd- og neglekrem» fikser problemer med tørr, avskallende hud. Dessverre er ofte ikke en håndkrem nok til å kurere skadet hud. Det er godt å vite de vanligste grunnene til tørr hud:

  • gjøre husarbeid uten hansker (mekanisk skade og oppskraping);
  • bruk av sterke rense- og vaskemidler (de ødelegger hender, negler og neglebånd);
  • bruk av neglelakkfjerner med aceton (nesten alle neglelakkfjernere påvirker neglebåndenes utseende negativt);
  • bruk av såpe med uttørkende effekt – de tørker ikke bare ut hendene, men også huden rundt neglene;
  • neglebåndsbiting – vi gjør det ofte ubevisst når vi er stresset eller nervøse;
  • kontorarbeid – når hendene ofte er i kontakt med papir tørker de raskere ut og regenereres sakte fordi papiret skader det beskyttende laget av epidermis.

Avskallende neglebånd – et signal fra kroppen vår?

Hvis vi tar godt vare på hender og negler uten at det gir resultater kan det være et tegn på at problemet ligger dypere enn vi trodde. I dette tilfellet kan problemet kanskje være dårlig kosthold eller utilstrekkelige kosttilskudd. Kroppen vår sender oss ofte noen signaler, kanskje er avskallende neglebånd et av dem? Det er mulig at den mangler vitaminer (A, E og B). Hvis neglebåndene, til tross for riktig pleie og nøyaktig fjerning av neglebånd, fortsetter å vokse og skalle av er det best å begynne med tilskudd. En god idé er også å begynne å drikke kjerringrokk og nesle.

Avskallende neglebånd – hvordan bli kvitt dem?

Den raskeste måten å bli kvitt avskallende neglebånd er å klippe dem effektivt. Før dette er det lurt å gjøre dem mykere, enten ved hjelp av neglebåndsmykner eller ved å dynke neglene i varmt vann med delikat, naturlig såpe og olje. Så bør du tørke hendene og klippe neglebåndene med en skarp negleklipper. Vær forsiktig så du ikke klipper for dypt, siden det kan skade neglematrisen.

Du bør massere neglene med olje på daglig basis. Du kan også kjøpe et spesielt serum med pennapplikator. Slik får neglebåndene fuktighet hele tiden.

Du kan også bruke en spesiell neglebåndskrem som tilbys av mange kosmetikkselskaper. Påfør den regelmessig for å forbedre neglenes og hendenes generelle tilstand. Slike produkter bør brukes før leggetid slik at de kan absorberes om natten.

En annen god løsning for tørr hud er tradisjonell salve med A-vitamin. Masser den inn i huden nær neglebåndene. Den bør mykgjøre huden så de slutter å skalle av.

Det er også effektivt å drikke fersk aloe vera-juice. Du kan også dynke neglene i den. Denne juicen har sterke fuktighetsgivende og revitaliserende egenskaper.