Fargekorreksjon eller klovne-contouring – hva er det?

Fargekorreksjon eller klovne-contouring – hva er det?

Contouring er egentlig ikke noen ny sminketeknikk, men det er først i det siste at den har oppnådd stor popularitet blant kvinner som bare tar på seg sminke til noen anledninger. I fjor handlet alt om strobing (contouring med lys) og vanlig contouring med solpudder. I det siste blir det stadig mer populært med såkalt fargekorreksjon. Hva er klovnecontouring? Hvordan fungerer fargekorreksjon?

Fargekorreksjon, som navnet tilsier, er contouring med farge. For å gjøre det bruker man fargerike concealere i stedet for det vanlige solpudderet. Denne metoden fremhever den naturlige ansiktskonturen og dekker alle hudens skjønnhetsfeil. Hvordan fungerer det? Vi påfører concealere i forskjellige farger samtidig, avhengig av hva huden vår trenger. I områder vi vanligvis fremhever (midten av pannen, neseryggen, kinn) påfører man concealer i grønne og gule toner. Grønn concealer er også flott til å dekke over kviser og rødhet. I øyeområdet påfører man orange concealer, eller rød hvis du har store, mørke ringer under øynene. I områdene vi vanligvis skjuler, tar du på beige eller brun concealer. På toppen av pannen tar du på fiolett concealer, og på kinnene lager du rosa sirkler for å skape en rouge-effekt.

Kan contouring-effekten i ansiktet oppnås ved bruk av farger? Sminkevloggere forsikrer oss om at det er mulig. Fargekorreksjon sies å være effektivt, naturlig og lettere for huden. Det avhenger av at fargene plasseres riktig, og at de blandes (best med en beauty blender) på en måte som gjør at kantene går perfekt over i huden vår og skaper en naturlig utgnidd effekt. Den viktigste delen av contouring er å blande fargene til de smelter inn i huden og vi oppnår en naturlig effekt.

Hvor kom tanken om å bruke concealere i stedet for foundation, solpudder og highlightere fra? Fargekorreksjon er en trend som ble startet av 17 år gamle Tiana Cosmetics-kanalen, Tiana kommer fra Vancouver. Tiana tester kosmetikk, lager guidebøker for sminke og lærer bort sminke. I en av videoene sine presenterte hun en alternativ metode til den tradisjonelle, tunge contouringen; hun brukte bare fargerike concealere. På denne måten beviste Tiana at fargekorreksjon lett kan erstatte et tykt lag av dekkende foundation, solpudder og highlighter.