Hvordan bli kvitt tørre og sprukne lepper?

Hvordan bli kvitt tørre og sprukne lepper?

Tørre lepper er et problem som påvirker mange mennesker, spesielt om vinteren. Som regel er de et resultat av feil kosmetikk og lave temperaturer. Vanlig lipgloss og leppestifter beskytter ikke leppene mot frost og andre skadelige faktorer. Av den grunn bør du velge pleieprodukter som inneholder vitaminer og planetekstrakter (som nattlys). Hvordan forhindre og kurere tørre lepper?

Tørre lepper – årsaker

Tørre lepper kan ha mange årsaker. Noen av dem er:

  • for langt opphold i tørre rom eller i kalde omgivelser;
  • sterk eller salt mat;
  • slikking av leppene utendørs;
  • hormonell ubalanse;
  • mangel på vitamin B;
  • hypersensitivitet mot ingrediensene i leppestift og andre leppeprodukter;
  • bruk av leppestift som inneholder alkohol.

Tørre lepper – bøtemidler

Det finnes mange måter å kurere tørre lepper på. Det finnes ferdige leppeskrubber på parfymeriet. Men du kan like gjerne lage slike produkter selv hjemme – alt du trenger er brunt sukker og olivenolje. Du kan også bruke en myk tannbørste som fjerner død og tørr hud. På denne måten gjør du leppene klar for å få fuktighet. En leppeskrubb bør brukes to ganger i uken for best resultat.

Så fort leppene er rene er det tid for å gi dem fuktighet og regenerering. Påfør honning på leppene og sørg for at den blir der så lenge som mulig. En gang i uken er det bra å påføre et tykt lag balsam, universell krem, salve med vitamin A eller vaselin. Før du går hjemmefra bør du påføre leppepomade med UV-filter.

Du bør bruke en god leppepomade gjennom hele dagen på daglig basis. Velg produkter for svært tørre lepper basert på vaselin. Hvis leppene dine er svært tørre og munnvikene er sprukne påfører du en mild, hypoallergensk krem og mild antiseptisk middel, for eksempel tetreolje. Gjenta flere ganger for dagen.

For å forbedre tilstanden til leppene så fort som mulig, presser du en bit appelsin mellom leppene. Dette gjør at leppene får et sunt utseende etter bare noen minutter. Selv om det er en effektiv metode, er den ikke holdbar. Den er bra når vi trenger kortsiktig effekt.

Du kan også ha tørre lepper på grunn av generell dehydrering. For å eliminere denne årsaken bør du drikke minst 1,5 liter vann for dagen.

Tørre lepper – bøtemidler

Først av alt trenger sprukne lepper riktig smørning. Før brukte man gåse- eller andefett, men nå brukes det kokosolje, olivenolje eller sheasmør. Alle disse produktene er tilgjengelige i de fleste parfymerier. Leppene bør smøres så ofte som mulig.

Som alltid for kosmetikk er det verdt å lese om sammensetningen. Hvis de inneholder alkohol bør du ikke bruke dem på tørre lepper, fordi de kan svekke tilstanden til leppene. Når det gjelder leppepleie er det lurt å bare bruke spiselige produkter som honning, som er en naturlig kilde til mange næringsstoffer.