Kamuflasjesminke, dvs hvordan dekke arr og spindelvevårer?

Kamuflasjesminke, dvs hvordan dekke arr og spindelvevårer?

Arr og spindelvevårer er problemer mang ekvinner har. Det er ikke lett å kamuflere skjønnhetsfeil med sminke, men det finnes måter å dekke det i hvert fall delvis. Og med litt dyktighet og gode produkter vil huden din se vakker og glødende ut.

Sprukne blodkar

Eller såkalte spindelvevårer gir ansikt, legger og kløft et skjemmende utseende. Blant de mange årsakene for at de oppstår, kan vi nevne: genetikk, hormonforstyrrelser, hypertensjon, en stillesittende livsstil eller værforhold i endring. Veggene i blodkarene utvider seg, og gjennomtrengeligheten deres øker, noe som gjør det enklere for faktorer som forårsaker inflammasjon og spindelvevårer å få feste. Sprukne blodkar i ansiktet kan være begynnelsen av rosacea, og de på leggene åreknuter. Du bør ikke ignorere dem, men bør besøke legen. I mellomtiden skal vi fortelle deg hvordan du dekker dem til med sminke.

Før vi prøver å dekke til spindelvevårene må vi fortelle deg om en svært viktig regel stylistene har. Vi snakker om fargeteori, som sier at for å dekke røde hudforandringer må vi bruke motsatt farge, i dette tilfellet grønt. Det beste er concealer i stick- eller kremformat. Sprukne blodkar på beina har vanligvis en blå eller fiolett nyanse. Disse kan vi dekke med concealer med rosa eller ferskenfargede pigmenter. Slik at når du tar på deg kjole eller skjørt føler du ren glede.

Solbrenthet, post-kirurgiske og aknearr

Vi må huske at det finnes mange typer arr. De kan ha forskjellig farge, form og størrelse. Arr dukker opp på grunn av at skader etter fullført antiaknebehandling ikke er leget på normal måte, eller som resultat av solbrenthet. Heldigvis kan alle arr skjules under god sminke (eller lysnes og glattes ut under skjønnhets- eller dermatologisk behandling). Alt du må gjøre er å velge riktig nyanse concealer og påføre den på huden på riktig måte. Produktet du bruker bør være en tone lysere enn hudtonen og foundationen. Påfør den med en kost eller finger og spre det utover. Sørg for at den ikke lager flekker, ellers blir resultatet det helt motsatte av det du prøver på.