Mandelolje og dens forskjønnende og pleiende egenskaper

Mandelolje og dens forskjønnende og pleiende egenskaper

Ren mandelolje, med andre ord søtmandelolje, regnes for et av de beste produktene av denne typen. Den avgjørende faktoren er at den er naturlig, trygg og effektiv. Mandler og mandelolje er spesielt populært blant italienske kvinner. Hvilke egenskaper og sammensetning har mandelolje? Hvordan virker den og hvordan brukes den innen kosmetikk?

Mandelolje – sammensetning og egenskaper

Kaldpresset mandelolje er rik på proteinstoffer, umettede fettsyrer, vitamin A, B2, D og E, samt mineraler som jern, magnesium, mangan, fosfor, kalium, sodium og sink. Mandelolje er et 100% naturlig kosmetikkprodukt som ikke skader nyfødte, gravide og folk med problemhud. Dette vidunderlige stoffet hjelper i behandlingen av akne, irritasjoner og rødhet. Mandelolje irriterer ikke huden eller gjør den sensitiv, og gir et sunt og vakkert utseende i både hud og hår.

Videre er mandelolje en flott base for parfyme, såpe, krem, balsam og massasjeolje. Den er ravfarget og har en lett, karakteristisk duft.

Mandelolje kan brukes maksimalt 6 måneder etter at pakken er åpnet. Det er best å lagre den på et mørkt, skjermet sted, for den er følsom for ytre faktorer. De kan gjøre at den oksiderer og dermed mister egenskapene sine.

Hvordan virker mandelolje?

Mandelolje regnes som et effektivt bløtgjøringsmiddel, fordi den hindrer hudcellene i å dehydrere og gir godt med fuktighet. I tillegg gir den næring, mykhet og regenererer huden og gjør at den får tilbake sin glød, friskhet og sunne utseende.

Mandelolje beskytter mot skadelige værforhold, spesielt sol, vind og kulde. Den styrker hudens hydrolipidbelegg, hindrer kapillærårene i å utvide seg, og som et resultat forbedrer den hudens utseende.

Mandelolje, hvis den brukes regelmessig, hindrer dannelse av strekkmerker og reduserer arr og cellulitter. Av den grunn er det verdt å gi fuktighet til hele kroppen under graviditet og vekttap.

I tillegg har mandelolje sterke antialdrende og antirynkeeffekt. Produktet har liten molekylær vekt, så den trenger dypt inn i huden og fyller svært lett inn rynker, som blir grunnere. I tillegg bremser mandelolje dannelse av nye rynker og strammer opp huden.

Mandelolje – kosmetisk bruk

Mandelolje regenererer sprøtt, tørt og skadet hår, som er grunnen til at den ofte brukes i balsamproduksjon. Den virker akkurat som arganolje, men er mye billigere. For å gjøre det beste ut av den, bør den gnis inn i hårtuppene. For enda bedre resultater venter du i noen minutter før du skyller håret grundig under rennende vann.

I tillegg eliminerer mandelolje mørke ringer under øynene. Bare bland 2 teskjeer honning, 2 teskjeer mandelolje og en teskje oljete melk. Den resulterende massen bør påføres huden under øynene i rundt 10-15 minutter. Så fjerner du masken med en bomullspad eller forsiktig strøm av varmt vann.

Videre fjerner mandelolje effektivt sminke, selv vannfaste produkter. For å gjøre dette er det nok å dynke en bomullspad i mandelolje, påføre den i den delen av ansiktet hvor du vil fjerne sminken, og presse forsiktig ned etter 2-3 minutter. Som et resultat blir ansiktet rent og rikt på fuktighet. OCM – oljerensingsmetoder er en god idé ikke bare for sminkefjerning, men også allsidig fuktighets- og næringsgivning til huden.

I tillegg eksfolierer mandelolje døde hudceller, som er grunnen til at den virker perfekt som ansiktsskrubb. Bare blant en teskje sukker eller kaffe (enhver som er granulert) med noen dråper mandelolje. Som et resultat blir ansiktet glatt og fullt av glød.

Mandelolje gir fuktighet til hender og føtter, så hvis du ikke har noen favoritthåndkrem bør du prøve mandelolje. På grunn av dennes effektivitet er det nok med bare noen dråper for å dekke huden på hender og føtter. Mandelolje erstatter like gjerne leppepomader og kosmetikk som mykgjør neglebånd. I tillegg kan du tilsette den i dine yndlingskremer og balsam. Ikke overdriv med mengden, ellers blir produktet for fett.

Mandelolje – fordeler

For å oppsummere gir mandelolje effektivt fuktighet og næring, og absorberes godt, samtidig som den ikke etterlater seg noe fettlag, noe som er grunnen til at den kan brukes til kroppsmassasje. Videre brukes den både i profesjonelle skjønnhetssalonger og hjemmebehandlinger. Mandelolje er en såkalt tørrolje; fordi strukturen minner om menneskehuden virker den godt sammen med den.

De mange bruksområdene til mandelolje er imponerende, men disse er ikke de eneste fordelene. Mandelolje er helt trygt, skånsom for huden, lett å påføre, og absorberes raskt uten å etterlate seg et fettlag på hudens overflate. Du kan kjøpe den på helsekostbutikker, parfymerier, apoteker og nettbutikker til en rimelig pris. Den er verdt å bruke fordi den gir et sunt og vakkert utseende i både huden og håret.