Hvordan ta vare på huden trinn for trinn?

Hvordan ta vare på huden trinn for trinn?

Vil ikke alle av oss ha glatt og vakker hud? Dessverre har vi ikke nok tid til å ta ordentlig vare på den. Hver kveld er alt vi kan tenke på å dykke under dynen, og har ikke engang tid til å tenke på skrubbing, massasje, duftlys eller å telle det passende antallet essensielle oljer. Så hvordan bør vi ta vare på huden?

Innen hudpleie må vi være systematiske. Ellers blir huden læraktig og tørr, og epidermis vil begynne å flasse av og klø. Begynn hudpleien din med et varmt bad; men husk at vannet ikke bør være for varmt. Du kan ta oppi et par skiver med sitrus, essensielle oljer, badebomber og noe boblebad. Et varmt bad åpner porene, stimulerer blodsirkulasjonen og er avslappende. Alt du trenger er 15 minutter, og etter det vil du føle deg mer avslappet og huden vil være klar for videre behandling.

Under badet kan du ta en kroppsskrubb, som hjelper til med å fjerne døde hudceller og bakterier i hudporene. I tillegg strammer det opp, glattgjør og forhindrer at håret vokser inn i huden. Til skrubben bruker vi en børste med mykt hår, en spesiell hanske eller svamp, og et spesielt kroppsskrubbprodukt. Eksfoliering får fart på absorbsjonen av elementer fra produktene, og gjør huden vår myk å ta på.

Mens du skrubber eller rett etterpå kan du gjøre en massasje; det har sunne egenskaper, men du må vite hvordan du gjør det ordentlig. Det er viktig å begynne massasjen fra nedre og deretter øvre deler av kroppen, for så å bevege seg mot hjertet. Hæler, knær og albuer kan du massere mer intensivt, fordi huden på disse kroppsdelene er så mye tykkere, og trenger å bli skrubbet grundigere. Videre hjelper massasje med å redusere cellulitter.

Det neste steget i hudpleien er ansikts- og kroppsmaske. Vi kan kjøpe dette på butikken eller lage det selv. Alt du må huske er at alle ingrediensene må passe med hudtypen og dens behov. Vi påfører fuktighetsgivende eller rensende ansikts- og kroppsmaske når porene fortsatt er åpne og kroppen varm etter badet, og stimulert etter massasjen. På denne måten kommer alle elementene inn i de dypere hudlagene.

Etter å ha vasket av kroppsmasken er det best å gi huden fuktighet med lotion eller body butter. Ved å ta på denne typen produkt på kroppen regenererer og strammer vi opp huden. For behandlingen trenger vi et tynt lag produkt som fordeles og så venter vi på at det skal absorberes. Først nå kan vi hoppe til køys.