Hvorfor er hudfuktighet så viktig?

Hvorfor er hudfuktighet så viktig?

Vår hud er det største organet i kroppen, og det er en av de mest komplekse strukturene som eksisterer. Hudfuktighet er ikke bare viktig for utseendet, men for helsen generelt. Med optimal fuktighetsnivå holder hudens strukturer, organer, celler og systemer i balanse.

Når det gjelder hudfuktighet, handler det om å balansere vanntallet i huden og utfylle forskjellen i det ytre og indre miljøet til huden. Liebeskind, MD sier at en viktig faktor som spiller inn på den totale helsen til huden er «management av balansen mellom fuktighet, sebum, olje og slagg».

En studie fra University of California Davis helsevitenskapelige senter har avdekket at tørr hud er en av de viktigste årsakene til akselerert aldring. I tillegg til det, kan tørr hud forårsake intervallet av hudrelaterte problemer, inkludert kløe, tørrhet, flak, utslett og enda mer alvorlige skader knyttet til sykdom. Derfor bør du ha en god obs på å holde huden din hydrert.

Hva er fuktighetsbalans?

Fuktighetsbalansen er ekstremt viktig for å holde huden motløs og ungdomlig. Ubalanserte fuktnivåer kan påvirke hudens essensielle funksjoner som å forhindre tørrhet og slitasje. Å opprettholde korrekt fuktnivå nær 10-30% er vanskelig, som miljøfaktorer som temperatur, luftfuktighet og produktapplikasjoner drastisk kan endre disse tallene.

Du kan måle fuktighetsbalansen din ved hjelp av et hygrometer, som er en hudanordning som måler luftens fuktighetsinnhold. En hudtempermast kan også gi deg verdifull informasjon om fuktighetsbalansen din, som du kan bruke til å kontrollere hudens vanntallet. Fortsatt er det aller beste forskningsverktøyet vår egen følelse. Vi vet at huden ser og føles tørr når den er dehydrert, slik at vi kan selv gjøre vurderinger basert på dette.

Hvorfor er fuktighet så viktig for huden din?

Huden din har flere funksjoner som støtter vår generelle helse. De mest fremtredende bestanddelene i huden er de ytterste lagene, de såkalte epidermis- og dermis-lagene. Det epidermale laget består av utsiden av huden som beskytter underneath laget, det dermishulede laget.

Disse lagene hjelper til med å fungere som et første line-forsvarsbarriere og bevarer optimalitet med regulatoriske mekanismer som kontrollerer fuktighetsbevaring eller dehydrering av huden. Disse mekanismene er ansvarlig for å opprettholde vanntallet i huden og gi beskyttelse mot miljøfaktorer, som fuktighet, temperatur, smuss og bakterier som reiser gjennom luften.

Ubalanse av fuktighet kan forårsake både hudbeskyttelsen og dimensjonen, og forårsake hudskader og andre negative virkninger. Ubalansert fuktighet er assumert å ha en potensielt stor innvirkning på den opprinnelige oppbyggingen av huden. Det fører til svekkelse av bindevev og kollagen, samt hudskader som betennelse, tolking og rynker.

Hvordan holder du huden hydrert?

For å holde huden din hydrert, bør du følge disse retningslinjene:

  • Tørk forsiktig av overfyllt fuktighetskrem, fordi middel med høy fuktighet kan tette porer som kan føre til utslett.
  • Hold deg hydrert ved å drikke mye vann og ta mineralsk næringsstoffsupplementering.
  • Påfør høy fuktighetskrem regelmessig, spesielt etter bading eller bading, for å låse inn den naturlige fuktigheten.
  • Bruk hudpleieprodukter som inneholder hudfornyende ingredienser som hyaluronsyre, tomat, aloe vera og andre fuktighetsgivende ingredienser som glyserin og karbamid.
  • Unngå å bruke for kraftige produkter som kan ha en dehydrerende effekt på huden.
  • Bruk leppepomader og salonger for å fukte leppene.
  • Bruk de beste fuktighetsgivende produktene som tilbys, som varmerfuktigere og gule salver.
  • Unngå eksponering for direkte sollys eller mye skade fra miljøet, som fører til dehydrering av huden.

Hvordan bidrar fuktighetsgivende produkter til å hydrere huden din?

Hydrerende produkter kommer vanligvis i form av kremer, lotioner og serum som hjelper huden til å trekke tilbake fuktigheten og gjenopprette balansen mellom sebum, olje og fuktighet til huden. De kommer med et bredt spekter av ingredienser som er spesialutviklet for å fukte, nære, pleie og berolige huden.

Noen av disse produktene har ingredienser som kan hjelpe til med å fukte huden og bevare fuktighetsnivået. Disse inkluderer aloe vera, shea smør, avokadoolje, makadamiaolje og sea buckthorn olje.

Disse ingrediensene fungerer på forskjellige måter. Aloe vera og shea smør har miljøvernende egenskaper og tilfører huden antioksidanter og fuktighet gjennom deres hydratiseringsmekanisme. Takket være disse naturlige oljene, kan de ha anti-inflammatoriske egenskaper som hjelper til med å lindre huden. Avokadoolje og makadamiaolje inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer som hjelper kroppen med å reparere ødelagte hudceller og bevare hudens elastisitet.

Sea buckthorn olje er rik på antioksidanter som kan forbedre integriteten til h